Azərbaycan Milli Xalça Muzeyi

Azərbaycan Milli Xalça Muzeyi valideynləri və uşaqları yeni - "Art-Şənbə" layihəsində iştirak etməyə dəvət edir

Hər şənbə, saat 12.00-dan 16.00-dək muzeyimiz istənilən yaşda məktəblilər üçün əhatəli və müxtəlif mədəni proqram təşkil edir.

Çin təqvimi üzrə Yeni il @Bakı

Bildiyimiz kimi, 25 yanvar 2020-ci il tarixində Çin təqvimi üzrə ağ metal siçan ili başlayır. Bu da həmin 12 illik təqvimin ilk ili sayılır.

Muzeyin tarixi

Azərbaycan Milli Xalça Muzeyi Azərbaycan SSR-nin Nazirlər Sovetinin 13 mart 1967-ci iltarixli 130 nömrəli sərəncamı ilə yaradılmışdır. 1967-1993-cü illərdə Azərbaycan Xalçası və Xalq Tətbiqi Sənəti Dövlət Muzeyi, 1993-2014-cü illərdə Lətif Kərimov adına Azərbaycan Xalçası və Xalq Tətbiqi Sənəti Dövlət Muzeyi, 2014-2019-cu illərdə Azərbaycan Xalça Muzeyi, 2019-cu ildən bu günədək Azərbaycan Milli Xalça Muzeyi adlanır.
Ətraflı
  • Ekspozİsİyanın İş vaxtı

• Çərşənbə axşamı - Cümə

• Şənbə - Bazar

• İstirahət günü: Bazar ertəsi

• BİLET

• Böyüklər üçün: 7 AZN

Məktəblilər və tələbələr üçün: 3 AZN

• Ətraflı

Sərgilər və xəbərlər

Noy,19

• “Kəlağayı: ipək qanadlar” batika və kəlağayı sərgisi açılıb

Noy 27,2019

Dünən Azərbaycan Milli Xalça Muzeyində “Kəlağayı: ipək qanadlar” adlı sərginin açılışı olub.

Yan,20

Yan,20

• Azərbaycan Milli Xalça Muzeyində keçirilən “Çin təqvimi üzrə Yeni iliniz mübarək @Bakı” adlı silsilə tədbirlər çərçivəsində Çin incəsənətinə həsr olunmuş mühazirə təşkil edilib.

Yan 14,2020

Muzeyə hədiyyələr

Bütün siyahıya bax >
  • Azərbaycan Xalça Muzeyində vətənə qaytarılan qədim xalçaların təqdimatı keçirilib

Sentyabrın 28-də Azərbaycan Xalça Muzeyində muzeyə hədiyyə olunmuş XVII əsrə aid “Naxçıvan”… .

• Azərbaycan Xalça Muzeyinə qiymətli "Xətai" xalçası hədiyyə olunmuşdur

Heydər Əliyev Fondu Azərbaycan Xalça Muzeyinə xaricdən xüsusi olaraq muzey üçün əldə etdiyi XVII əsrə aid Qarabağın nadir "Xətai" xalçasını hədiyyə etmişdir.